logo de waard beroepskleding
+31(0)72 -564 30 66
webportaal

Duurzaamheid

We support companies in making their corporate fashion sustainable and circular.

Duurzaamheid en bedrijfsvisie.

De Waard beroepskleding wil een leidende rol op zich nemen in de innovatie van het verduurzamen van de beroepskleding branche waarbij reductie van CO2, waterverspilling, recycling en ciculair produceren belangrijke kernwaarden zijn. Met als uiteindelijk doel voor 2025 volledig circulair te kunnen produceren. Naast verduurzaming is een ethisch verantwoorde manier van produceren een kernwaarde waarbij wij volledig volgens de BSCI standaarden (Business Social Compliance Initiative) produceren.
BSCI produceren heeft als doel de arbeidsomstandigheden te verbeteren.
Deze gedragscode is gebaseerd op internationale verdragen die de rechten van onze werknemers in het buitenland beschermen.
Hierbij gaat het om o.a. de volgende begrippen: non-discriminatie, het tegengaan van kinderarbeid en dwangarbeid, bescherming van jonge werknemers, het uitbetalen van een minimumloon, voorzieningen voor een veilige en gezonde werkvloer, milieubescherming en geen onzekere werkgelegenheid.

Het produceren van katoen is arbeidsintensief en water verslindend. Ook zijn de op petroleum gebaseerde vezels zoals acryl, polyester en nylon niet milieuvriendelijk en niet meer van deze tijd.
Nu is de tijd aangebroken voor onze textielinnovatie op basis van een natuurlijke cellulosevezel die wordt aangetroffen in de gedroogde vrucht van de kapokboom. Kapok is op dit moment de meest duurzame vezel in de markt en laat geen CO2 voetafdruk achter. Combineer dit met tal van eigenschappen zoals zijdezacht-draagcomfort en tastdroog maar ook antimot-, antimiet en isolerende eigenschappen.
Door deze natuurlijke cellulosevezel te combineren met een gerecycled polyester creëer je een volledig duurzaam product waarbij de CO2 voetafdruk en het waterverbruik nagenoeg tot nihil zijn terug gebracht. Dit zijn alle voordelen op een rij: geen irrigatie, biologisch afbreekbaar, energie besparend, geen pesticiden, geen waterverbruik en bemesting.

Transparantie
Het inzicht in de supply chain, het traceren van uw product en terug naar de oorsprong van het product. Met een door blockchain aangedreven transparantieplatform voor de eindgebruiker en belanghebbende waarbij geverifieerde duurzaamheids- en ethische inspanningen door het scannen van een QR code op het kledingstuk zijn te verifiëren.

Duurzaamheid door kleding langer te gebruiken.
Refurbish: het ophalen van beroepskleding - inspecteren repareren, wassen en terug bezorgen.
Return: het ophalen van beroepskleding - inspecteren repareren, wassen en kleding terug in voorraad.
Recycle: het ophalen van beroepskleding - sorteren en recyclen.

Het ophalen gebeurt met een tijdslot van 2 uur en het retour bezorgen binnen 48 uur.

Recyclen
De oude ‘end of life’ beroepskleding kan door ons worden opgehaald voor recycling.
Deze gerecyclede vezelcompositie is geschikt voor herverwerking in diverse industrieën of worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe textiel. .