Wie wij zijn

Duurzaamheid

Bij De Waard Beroepskleding gaan we verder dan alleen bedrijfskleding produceren. In november 2023 hebben we samen met WerkSaam Westfriesland een duurzame samenwerkingsovereenkomst gesloten. Dit betekent niet alleen regionale productie van beroepskleding, maar ook de inzet van mensen die op zoek zijn naar passend werk. Zo krijgen zij de kans om door te groeien naar zelfstandig ondernemerschap, met een speciale focus op statushouders.

Reshoren productie beroepskleding

Een deel van onze productie verplaatsen we geleidelijk naar Nederland, waar WerkSaam Westfriesland de productie uitvoert in hun eigen naaiatelier. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op productie, maar ook op de ontwikkeling van talentvolle medewerkers die uiteindelijk zelfstandig ondernemer kunnen worden.

Creëren en bieden van passende sociale werkgelegenheid

WerkSaam is toegewijd aan het ontwikkelen en begeleiden van mensen naar passend werk. Of dat nu binnen WerkSaam is of bij een reguliere werkgever, we streven naar groei en inclusiviteit. Iedere medewerker heeft het potentieel om verder te groeien.

Stimuleren zelfstandig ondernemerschap statushouders

We zetten ons in voor de integratie van statushouders door hen te ondersteunen bij het opzetten van een eigen naaiatelier. Coaching en begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap maken deel uit van dit traject.

Kapok

Onze kledingstukken zijn niet alleen ontworpen om de professionele uitstraling te versterken, maar ook om een positieve stempel op de wereld achter te laten. Dit begint met onze materialen. We omarmen innovatieve vezels zoals kapok, gerecycled polyester en BCI katoen. Kapok, afkomstig van kapokboom, kan deels als alternatief gebruikt worden voor katoen, met nihil waterverbruik als groot voordeel. Gerecycled polyester vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen, terwijl biologisch katoen het gebruik van schadelijke chemicaliën elimineert. Door deze materialen te integreren, creëren we beroepskleding die niet alleen zacht is voor de huid, maar ook voor onze planeet!

Design voor recycling

Design voor recycling is niet alleen strategie; het is onze kernwaarde. Onze professionals geloven in de kracht van hergebruik en zien oude beroepskleding niet als afgedankte stukken, maar als een waardevolle grondstof om te verwerken in nieuwe kleding. 

Onze inzet begint met het verzamelen van gebruikte beroepskleding. In plaats van deze kleding gewoonweg te recyclen, geven we elk stuk een nieuw doel. Hierdoor minimaliseren we restmateriaal tot een absoluut minimum. Het doel? Een wereld waarin verspilling niet langer de norm is, maar waar elke vezel een nieuwe kans krijgt.

Onze ontwerpen worden met doordachte precisie gecreëerd. We kijken niet alleen naar het nu, maar ook naar de toekomst. Door te ontwerpen met recycling in gedachten, zetten we stappen naar een circulaire modecyclus. Dit betekent dat onze kledingstukken niet alleen comfortabel zijn, maar ook volledig herbruikbaar.

Duurzaamheid begint met actie. Door te kiezen voor ‘design voor recycling’ omarmen we niet alleen circulaire mode benadering, maar tonen we ook dat mode een krachtige motor voor positieve verandering kan zijn. 

Transparantie

Wij hechten waarde aan transparantie. Jij, als bewuste consument, hebt het recht om te weten waar je kleding vandaan komt, wie het heeft gemaakt en onder welke omstandigheden. Daarom hebben we met trots een transparantieplatform ontwikkeld dat de mogelijkheid biedt om de volledige reis van jouw kledingstuk te volgen. Hoe werkt het? Simpelweg door het scannen van een QR-code die aan elk kledingstuk is toegevoegd. Hierdoor zul je niet alleen ontdekken waar de vezels van je kledingstuk vandaan komen, maar zul je ook het productieproces kunnen volgen. 

Met het transparantieplatform streven we naar meer dan alleen het onthullen van de reis van je kledingstuk. We willen een beweging creëren in ethisch consumeren. Door te kiezen voor de Waard Beroepskleding kies je niet alleen voor hoogwaardige mode, maar ook voor een partnerschap in de strijd voor een eerlijkere, duurzamere wereld! 

Aandacht voor detail

Zo werken wij

Professionele uitstraling begint met aandacht voor detail. Wij staan garant voor perfectie, van ontwerp tot pasvorm. We luisteren naar behoeften, creëren op maat gemaakte oplossingen en leveren hoogwaardige, duurzame kleding. Ons transparant proces, innovatieve materialen en klantgerichte aanpak maken ons de voorkeurskeuze voor bedrijven die streven naar kwaliteit en stijl.

Op locatie de maten doorpassen door onze buitendienst medewerkers.
Alle communicatie met jouw vestigingen.
Eigen distributie voor snelle uitlevering.
Voorraadbeheer
24/7 online bestellen in een voor jou speciaal ontwikkelde webportal voorzien van budget bewakingssysteem.
Het produceren van een 100% sustainability kledinglijn en het recyclen van uw oude kledinglijn.
Het reconditioneren van bestaande kleding.
Tailoring sevice
Hoewel we ons uiterste best doen om de perfecte pasvorm te ontwikkelen, kan het zijn dat een item met een aanpassing voor mensen met een iets afwijkende maat nog mooier valt.

Geïnteresseerd?

Geheel vrijblijvend op locatie maten doorpassen.

Plan een afspraak